Zmagovalci regije

Prva pomoč je sklop znanj in veščin, s katerimi lahko pomagamo sočloveku v stiski, ko je ogroženo njegovo zdravje in življenje. V večji meri se s prvo pomočjo srečamo vsi, ko opravljamo obvezni teoretični del vozniškega izpita, prav tako vsi upamo, da nam pridobljenega znanja ne bo potrebno uporabiti v praksi. Naši učenci začnejo tovrstno znanje osvajati že v osnovni šoli pri krožku Rdečega križa in prve pomoči.

Skozi celotno šolsko leto so dejavni skozi različne dobrodelne akcije (Drobtinica, pomoč pri krvodajalski akciji), naravoslovne dneve, svoje znanje pa poglabljajo na praktičnih vajah. Udeležijo se tudi tekmovanj, najprej v naši občini, zmagovalec pa nato še na regijskem nivoju.

V letošnjem šolskem letu smo na občinskem tekmovanju zmagali mi, torej učenci OŠ Antona Žnideršiča. Ekipo sestavljajo: Špela Čekada, Lana Božič, Žana Svenšek, Marko Djak, Ema Grilj in Anika Možina. V torek, 16. 4. 2019, smo se nato udeležili regijskega preverjanja znanja iz veščin prve pomoči in znanj Rdečega križa, ki je letos potekalo na OŠ Notranjskega odreda Cerknica. Po končanem teoretičnem delu so učenci svoje znanje preverili na treh deloviščih, kjer so oskrbeli epileptični napad, hudo krvavitev, zaprto poškodbo zapestja, vinjenost, zasvojenost z drogami, oživljali so odraslega in otroka. Končni rezultat je pokazal, da smo bili uspešni tudi na regijskem nivoju in se po zmagi v Cerknici že pripravljamo na državno tekmovanje, ki bo potekalo na Debelem Rtiču.

Na tem mestu bi se za pomoč in podporo zahvalili strokovnim sodelavcem Zmagu Štrajnu, Mateju Celinu in Andreji Vinšek Grilj ter Rdečemu križu Ilirska Bistrica.

Več fotografij

Mentorica: Darinka Gržina

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost