Zato ker so na svetu knjige

Po celem svetu hodimo

v pižami in s copati,

nikomur nič ne jemljemo,

pa smo vse bolj bogati,

zato ker so na svetu knjige

 in ker znamo brati.

Andrej Rozman Roza

To, da znajo brati, je v letošnjem šolskem letu dokazalo kar 231 učencev naše šole, torej vsi, ki so osvojili Bralno značko. Deset devetošolcev pa je zlatih bralcev, kar pomeni, da so pri bralni znački sodelovali vseh 9 let svojega šolanja.

Vztrajne bralce vedno nagradimo z obiskom zanimivega sodobnega slovenskega avtorja in tako je bilo tudi letos. Bralce razredne stopnje je obiskala prijetna, zabavna in duhovita pesnica z Goriškega Vida Mokrin-Pauer, ki je s svojimi pesmicami o Živ-živ-živalicah in svojim izvirnim nastopom navdušila mlade bralce. Uživali so ob njenih interpretacijah in z njo ponavljali verze, na koncu po jih je za lepši dan še poškropila s čarobno vodico za dobro voljo.

Tudi učenci višjih razredov so se zabavali ob nastopu duhovitega Andreja Rozmana Roze, ki jim je povedal nekaj o svojem ustvarjanju, postavil par ugank in prav zabavno recitiral svoje pesmi. Srečanje z Rozo smo imeli v Domu na Vidmu, kjer so se našim učencem pridružili še bralci iz OŠ Dragotina Ketteja, OŠ Kuteževo in OŠ Podgrad. Vsakoletno srečanje bralcev iz različnih šol smo zaključili s skupinsko fotografijo zlatih značkarjev z Andrejem Rozmanom Rozo.

Veselimo se podobnih druženj in vsem iskreno čestitamo!

                                                               Gabriela B. Blokar

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost