Pešbus vozil 5. leto

V prvi polovici maja so mlajši učenci OŠ Antona Žnideršiča Iliriska Bistrica, ki živijo v okolici šole in Jasenu, spet prihajali v šolo s Pešbusom. Aktivnost v okviru programa Aktivno v šolo Inštututa za politiko prostora poteka na naši šoli že 5. šolsko leto. Izvedli je nismo samo preteklo leto, ko nas je presenetila pandemija.

Letošnjega maja smo torej ponovno zagnali naše pešbuse ob pomoči prostovoljcev upokojencev, ki vsako leto priskočijo na pomoč in mlade šolarje varno pripeljejo v šolo. Ob tej priliki bi se zahvalila prostovoljcem Bojani Primc, Dori Kalčič in Vojku Dodiču. S svojo dobro voljo, skrbjo za varnost otrok in nasmehom, včasih tudi pesmijo, polepšajo učencem začetek novega šolskega dne.

Spremljevalci Pešbusa so lahko tudi starši ali stari starši, ki imajo čas in s tem pridobijo nekaj kakovostnega časa za preživljanje s svojim otrokom ali vnukom ter tudi sami naredijo nekaj za svoje zdravje. Povabljeni k sodelovanju!

Odziv učencev in staršev je zelo pozitiven, zato želimo to prakso ohraniti in jo izvajati v pomladnih ter jesenskih mesecih.

Karla Đurković, koordinatorica Pešbusa

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost