Prireditev ob 30-letnici šole na TV Galeji

Prireditev bo na ogled na TV Galeji: sobota, 18. junij, ob 13h, nedelja, 19. junij ob 14.33, torek, 21. junija, ob 21h.

Minuli četrtek, 9. 6., smo na Osnovni šoli Antona Žnideršiča zaključili praznovanje ob 30. obletnici delovanja šole kot samostojnega zavoda, na katerem so se učenci šole staršem in širši javnosti predstavili z različnimi dejavnostmi. Pripravili smo kronološko razstavo o delovanju šole, filmsko projekcijo s predstavitvijo različnih šolskih dejavnosti in slavnostno zaključno prireditev.

Slavnost so igrivo začeli učenci oddelkov s prilagojenim programom, ki so se jim na odru pridružili povezovalci. Nadaljevali so četrtošolci z literarnim poustvarjanjem Šola odpira vrata. Nato so nastopili najmlajši; pevski zbor prvošolcev je zapel dve otroški pesmi, vsi učenci prve triade pa so se prelevili v čebelice in zaplesali na istoimensko skladbo Čukov. V nadaljevanju so se predstavili petošolci na Orffovih inštrumentih. Sedmošolke so nasmejale občinstvo s skečem Toyota, šestošolca pa sta nastopila v dramskem prizoru Šola v prihodnosti. Slišali smo več recitacij, polno dvorano pa so navdušile tudi plesalke v latino ritmih. Pred koncem je sledila podelitev nagrad najboljšim učencem in svečana predaja kvačkanega logotipa šole, ki ga je šoli podarila učiteljica športa Barbara Jenko, sicer uspešna kvačkarica. Zbrane so nagovorili župan Občine Ilirska Bistrica Emil Rojc, nekdanja dolgoletna ravnateljica Karmen Šepec in sedanja ravnateljica Ines Piljić. Večer je veličastno zaključil pevski zbor učencev od 2. do 9. razreda, ki so se jim na odru pridružile učiteljice, spremljali pa so jih nekdanji učenci šole, danes uspešni glasbeniki.

V minulem letu se je na OŠ Antona Žnideršiča zvrstilo več dejavnosti, s katerimi smo obeležili obletnico. Pripravili smo literarni in likovni natečaj, na katerem smo med drugim izbrali jubilejni logotip. Decembra smo z izbranimi likovnimi deli izdali čebelji koledar. Izdano je bilo tudi jubilejno glasilo šole Satje, v katerem so med drugim objavljena nagrajena likovna in literarna dela, zbrani dosežki šole ter pregled šolskih kronik minulega desetletja. Razstava o preteklih 30 letih bo gostovala tudi v Knjižnici Makse Samsa v Ilirski Bistrici.

OŠ Antona Žnideršiča

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost