Pregled meseca oktobra

Letošnja jesen nas je razvajala s toplimi, sončnimi dnevi, ki smo jih dobro izkoristili. V oktobru je potekalo več ekskurzij in nekoliko drugačnih dni, veliko je bilo druženja in raziskovanja.

Devetošolci so obiskali Dolenjsko in se udeležili naravoslovnega dneva na Ljubljanskem barju. Vsi starejši učenci so v Cankarjevem domu v Ljubljani prisluhnili koncertu Tolkala v orkestru ali kaj bi orkester brez tolkal. Mladi planinci pa so odšli na prvi četrtkov pohod na Sv. Ahec. Učenci OPP so se v z vlakom odpeljali v Notranjski muzej Postojna. Učenci interesne dejavnosti GledalIŠČE pa so si v ljubljanskem Kinodvoru ogledali film Kraljica smeha, njihove mentorica pa tudi predstavo Teater za telebane. Petošolci so obiskali Naravoslovni učno pot Mašun.

Povezani smo bili tudi z drugimi šolami iz občine. Po dveh letih je bil organiziran občinski kros na Hribu svobode, na katerem smo prejeli veliko medalj. Nadarjeni učenci in učenci izbirnega predmeta Likovno snovanje pa so se skupaj z drugimi šolarji iz občine udeležili nepozabne ekskurzije v Benetke.

Ljubitelji likovnega ustvarjanja pa so se udeležili tudi likovnega srečanja Ex tempore Snežnik, dve udeleženki sta tudi pripravili likovno razstavo v jedilnici šole. Naše gibčne šestošolke, sedmošolke in osmošolke pa so sprejele izziv z jogo. Knjižnico je spet začela obiskovati ljubiteljica branja psička Tia. Ljubitelji poezije pa so na svoj račun prišli na Sprehodu s Kosovelom v Sežani. Učnci 5. a pa so kar cel teden čarali.

Vzgajali smo tudi mlade podjetnike na Startup vikendu v sodelovanju s SPIRIT Slovenija, javno agencijo ob finančni podpori Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Podjetniškega inkubatorja Postojna.

Izkazali pa ste se tudi vsi vi, ki pridno zbirate plastične zamaške (pokrovčke). V koprski Dinos smo jih odpeljali kar 253 kilogramov! Zbirali smo tudi rabljena oblačila v sodelovanju z Rdečim križem.

Uspešni pa smo bili na tekmovanjih iz znanja. Dve učenki sta se udeležili regijskega in državnega tekmovanja iz logike.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost