Pregled aprila

April je bil zelo dinamičen mesec poln dogajanja.

Izjemno so se izkazale osmošolke in devetošolke na Cankarjevem tekmovanju. Uspešni pa so bili tudi mlajši učenci. Posebej se je izkazala tudi osmošolka Gia z edinstvenim kamišibajem. Čebelam pa smo posvetili medgeneracijsko srečanje v šolski knjižnici.

Dekleta, članice krožka prve pomoči so sodelovale na sejmu v Ilirski Bistrici, o prvi pomoči so poučile tudi četrtošolce. udeležile so se regijskega in uvrstile na državno prvenstvo. Čestitamo!

Sodelovali smo na velikonočni razstavi na gradu Prem. Petošolci so obiskali Škocjanske jame, prvošolci so bili v šoli v naravi na Debelem Rtiču. Organizirali smo dan dejavnosti za predmetno stopnjo, šesti in sedmi razredi pa so čudovit dan izkoristili tudi za planinski izlet na Vremščico. Aktivni so bili tudi naši mladi planinci. Prvošolci pa so se podali po Žnideršičevi bralno-gibalni poti.

Potekala sta regijski in tudi nacionalni otroški parlament. Na šolskem plesnem festivalu so bile izbrane najboljše plesalke in tudi plesalec naše šole.

Organizirali smo neverjeten dan – delavnice za nadarjene učence naše šole, drugih šol v občini in tudi OŠ Cerknica. Vse šole v občini pa smo si ogledale tudi nepozabno angleško klasiko Oliver Twist v dramski preobleki.

Vsako leto 7. aprila obeležujemo svetovni dan zdravja. Tema letošnjega je »Moje zdravje, moja pravica.« Pomembno je, da ozavestimo pomen zdravja in da se zavedamo, da lahko sami prispevamo k zdravju ter da si tudi mi zaslužimo živeti v zdravem okolju. Na naši šoli smo svetovni dan zdravja obeležili z minuto za zdravje. Več utrinkov si oglejte v fotogaleriji.

Aktivni smo bili tudi na eko področju, potekala je spomladanska akcija zbiranja starega papirja, pozornost smo med drugim posvetili ponovni uporabi, saj so si učenci izmenjevali igrače in igre. Na dogodku Zero Waste pa smo opozorili na pomen zmanjševanja in ločevanja odpadkov.

Učiteljica Anja Hofman

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost