Pregled maja

Maja je bilo živahno predvsem na kulturnem in športnem področju. Mesec se je začel s pisanjem nacionalnih preverjanj znanja za šestošolce in devetošolce. Šestošolci so dokazovali znanje slovenščine, matematike in angleščine, devetošolci pa slovenščine, matematike in fizike.

S srečanjem s pisateljem Primožem Suhadolčanom se je za vse učence zaključila bralna značka. Potekal je letni kongres mladih raziskovalcev Mreže šol parka Škocjanske jame. Šestošolka Lara Vrh je prejela državno bronasto likovno priznanje. Sedmošolci so obiskali grad Prem in spominsko sobo Dragotinu Ketteju. Članice ekipe prve pomoči pa so nabirale dragocene izkušnje na državnem nivjou tekmovanja.

Dekleta cele šole so tekmovale na področnem Šolskem plesnem festivalu, ki je potekal na OŠ Dobravlje. Na naši šoli pa se je odvijalo občinsko tekmovanje v odbojki. Potekala je tudi zbiralna akcija starega papirja. Osmošolci pa so konec maja preživeli na Vojskem v šoli v naravi. Pevke Mladinskega zbora pa so enega od majskih vikendov preživele na skupnih vajah na OŠ v Podgradu.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost