Pregled meseca maja

V mesecu maju je na naši šoli kar brenčalo od ustvarjalnosti. Na začetku meseca so šestošolci in devetošolci izkazovali znanje na Nacionalnih preverjanih znanja.

Šestošolci in sedmošolci so se tudi letos udeležili Kongresa mladih raziskovalcev, ki ga pripravlja Mreža šol Parka Škocjanske jame. Likovno nadarjeni učenci pa so sodelovali na Likovnem ateljeju na prostem, ki ga pripravlja Likovno društvo Franceta Pavlovca. Učenci krožka Rdečega križa in prve pomoči so obiskali zdravstveni dom, mlade novinarke pa so pripravile reportažo o vožnji z mestnim avtobusom.  

Našo osnovno šolo je obiskala slovenska mladinska pisateljica Cvetka Sokolov in razveselila učence ki so vse leto pridno brali in prejeli bralno značko. Z branjem so se ukvarjali tudi na medgeneracijskem srečanju ob otroški in mladinski književnosti.  

Konec meseca so pevke in pevci naših zborov zapeli na zborovskemu BUM-u, svojevrstnem srečanju otroških in mladinskih zborov naše občine.

Prvošolci so preživeli nepozabne dni v šoli v naravi, učenci oddelkov s prilagojenim programom pa so se izvrstno odrezali na 51. področnih športnih igrah v atletiki.

Aktivni smo bili tudi na eko področju: Obeležili smo svetovni dan čebel, izdelali hišico iz odpadnih palet ter zbirali star papir.

Bliža se konec leta, pred nami so naporni, a vendar sončni in nasmejani dnevi, ki nas vodijo počitnicam naproti.  

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost