Pregled maja

V maju je v našem čebelnjaku močno brenčalo. Zvrstila se je cela vrsta dejavnosti.

Najboljši likovniki so prejeli nagrade na natečaju Odpelji nas vlak v daljavo in na natečaju Društva likovnih pedagogov. Izjemno so se izkazali tudi mladi bralci na Cankarjevem tekmovanju.

Provšolci so preživeli nepozabne dni v šoli v naravi na Debelem rtiču, sedmošolci so obiskali park DINA v Pivki, šestošolci pa so si ogledali Luko Koper, obiskali pa so tudi Arboretum Volčji Potok.

Učenci OPP so bili uspešni na športnih igrah, udeležili pa smo se tudi občinskega tekmovanja Kaj veš o prometu. Plesalke naše šole so sodelovale na Šolskem plesnem festivalu in se uvrstile v nadaljnja tekmovanja.

Sodelovali smo na dogodku Noč knjige in na Kongresu mladih raziskovalcev, udeležili smo se tudi srečanja s prvimi posredovalci, na katerem so se kot običajno izkazali člani krožka Rdečega križa in prve pomoči. Zaključile so se tudi bralno-gibalne urice za učence 1. in 3. razredov.

Na šoli so bile organizirane gledališke delavnice, obiskala nas je tudi robotka Eva. Sredi meseca smo obeležili Dan kulture nenasilja in strpnosti. Gostili pa smo tudi pevke in pevce iz več šol iz občine na skupnih intenzivnih pripravah na pevske nastope.

V okviru eko šole smo pripravili zbiralno akcijo starega papirja in izmenjevalnico rabljenih oblačil.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost