Pregled marca

V marcu se vsako leto zvrsti veliko dejavnosti za naše učence, posebni dnevi, tekmovanja in še in še. Tudi letos je bilo tako.

Sredi meseca smo obeležili 150-letnico rojstva Antona Žnideršiča, z obiskom Ismeta Bekrića pa tudi svetovni dan poezije.

Aktivni smo bili na športnih prizoriščih. Dekleta so se izkazala pri košarki v finalu regijskega prvenstva. Fantje pa so bili uspešni tako pri košarki kot pri nogometu. Mladi planinci so osvojili Šmarno goro.

Izvedli smo šolski otroški parlament, tudi letos na temo duševnega zdravja mladih. Mlade parlamentarke so med drugim obiskale psihoterapevtko. V okviru Mreže šol Parka Škocjanske jame pa smo raziskovali izseljenstvo v naših krajih.

Najmlajši učenci so si v Domu na Vidmu ogledali predstavo Juri Muri v Afriki, starejši učenci Gledališkega kluba pa so sami nastopali na Območnem srečanju gledaliških skupin. Poleg gledališkega pa je bilo bogato tudi glasbeno dogajanje. Osmošolka Zoya Brne se je izkazala na glasbeni olimpijadi, šolski zbori pa so se udeležili revije Naša pomlad. Petošolci so obiskali Cankarjev dom in prisluhnili koncertu simfoničnega koncerta.

Devetošolci so obiskali Postojnsko jamo, petošolci pa so pridobivali smučarske spretnosti v šoli v naravi v Cerknem.

Sodelovali smo pri dobrodelni akciji ustvarjanja velikonočnih voščilnic. Pridružili smo se Pešbusu ter se kot eko šola udeležili sejma Altermed v Celju, kjer smo za našo stojnico prejeli zlato priznanje!

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost